Alkisah

Blog nie bermula bila ada sorang kawan baik aku minta aku buat satu personal blog tuk dikongsi bersama.Blog nie tercetus disebabkan keinginan untuk berkongsi apa saja dengan sapa saja yang sudi menyinggah @ tersinggah @ buat nak singgah untuk membaca cetusan hati aku.

Thursday, July 29, 2010

Jangan Tegur Lagi~

Apa kena mengena ngan tajuk aku rini
Entah aku pun terpikir gak nie..sengal tol tajuk..
Tapi aku nak stori pasal kejadian rini
Jam dh kol 5 masa tuh..so aku pun dh siap2 nak balik..
skali bos tahan, ada keje yg kena settle..
yeke kena tahan, ke ko yg rajin panggil bos suh buat keje..hak3
abis jeh keje, dh kol 6..aku ada reunion kecil kat maple presint 9..
so pe lagi, dengan pantas aku gerak...sampai2 ja..
ingt ramai la sgt, skali 7 orang je cmpur aku..
dh tu nama pun reunion kecik2 kan..adoiyai..haha
pastu borak punya borak, ye la dh 5-6 tahun tak jumpe kan..
korang caya eh, padahal baru 1-2 tak jumpe..so borak pnjang gak la td...
baru aku ingt kelas aku batal rini..
so ada chance la g men futsal..

ha..al kisah bermula kat sini..
lepas kuar presint 9 aku g Aktif Futsal kat Bandar Bharu Bangi (smpat promo)
so dalam perjalanan tuh
aku selisih ngan sorang mamat nie
masa tuh kat lampu isyarat kat ngan Alamanda
kitorg nek motor..tp not mat rempit ok..
so aku buat tak tau je la..tak kenal kan..
pastu dh hijau kitorg jalan..
then smpai ja lampu isyarat seterusnya mamat nie ngan kereknya tak berenti
aku pe lagi..folow la skali..(jangan tiru aksi ni)
langgar lampu merah..minta ampu ya pakcik polis..
bermula kat situ kitorg men kejar2..
lepas die potong aku ..aku kejar balik
aku potong die..die kejar nya aku..
pastu aku heran,nape destinasi die sama ngan aku
tak pa..aku teruskan perjalanan..
sekali dh smpai Aktif Futsal
aku tgk mamat nie ada,masa tuh die duk pusing2 lagi..
takpe2..ko pusing la bape kali nak pusing pun..
pastu aku cari la geng aku mana yg dah smpai
ye la nak men futsal kena cukup korum..
klu tak main ngan tiang je la..
aku perhati mamat kerek tuh lagi..dh parking ye..
aku pun g hampir ngan dia..
aku tegur..
belum sempat aku bagi salam
dia dh senyum kat aku..
aku ckp eh mamat kerek nie..senyum2 plak
masa tuh kawasan gelap..tak pasan lagi
sekali die buka helmet die
terus aku tergelak...rupanya kawan aku
si Sulfi..hampes sulfi..
klu aku tau td dh lama ko makan asap motor aku..hehe
gurau jeh weh..

so ada kena mengena sket tak ngan tajuk aku??
ada kan??sapa ckp tak da tuh..tak lambat dh la tuh
hehe
so tuh game malam nie, aku berjaya score walaupun posisi aku di merata tempat
2 bijik..gol ala2 RvPersi..haha
so klu korang jumpa mamat yang agak kerek ketika memandu
tgk2 la..mana tau kawan ke..sedara ke..kan
dh aku pun nak rest
penat main futsal,dah 2 bulan aku tggal men menatang(futsal) tuh...
bubuy sumer!!

3 comments:

RatuSyahadah said...

hahaha...lawak..lawak...ang ni mmg lawak...hahahaha lagi....
apa daa...kwn sndr pn xkenai....

seputra_reyes said...

hahaha
ang la pembaca kedua aku..tq weh

Anonymous said...

ahahaha..rupe2nye kawan kan! hahaha
*report polis la awak langgar lampu merah *

:P


*anys syuhada*